24-10-2017: GIA: Theorie ontmoet praktijk

24-10-2017: Theorie ontmoet praktijk (door Daniel Jumelet en Wouter Paul trienekens)

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de SIG architectuur van KNVI.
Leden van GIA, NAF en de SIG architectuur KNVI hebben gratis toegang!

Onlangs schreef Daniël Jumelet een architectuurboek, op basis van ruim 10 jaar ervaring, experimenteren en het theoretisch borgen hiervan. Een deel van deze reis is afgelegd samen met Wouter Paul Trienekens bij het opzetten van een wereldwijde agile architectuurpractis. Zij geven een inkijk in de uiterst pragmatische architectuur werkwijze waarbij het beste uit vele bekende architectuur-standaarden en -theoriën is samengebracht tot een compact en consistent geheel.

Zij geven een inkijk in de uiterst pragmatische architectuur werkwijze waarbij het beste uit vele bekende architectuur-standaarden en -theoriën is samengebracht tot een compact en consistent geheel. Ten behoeve van de opzet van een standaardwerkwijze voor het vervaardigen van Solution Foundations (onderdeel van de AgilePM-methode) zijn de volgende zaken vastgelegd:

- Functie gericht denken als de basis: De Tao theorie toegepast tot op de workflow om van functie naar constructie te 
  komen.
- De workflow om van “needs” naar “requirements” en “design directives” te komen
- hoe pragmatisch en effectief om te gaan met principes

Dit alles rijkelijk geïllustreerd vanuit de praktijk van diverse organisaties waar de kracht van architectuur wordt benut. Met genoeg vernieuwende inzichten voor een pittige en boeiende discussie!

Datum: dinsdagavond 24-10-2017
Tijdstip: de koffie staat klaar vanaf 19.00u, start presentatie 19.30u, de gratis netwerkborrel begint rond 21.30u
Plaats: Fletcher hotel Nieuwegein.


Bio Daniël
Daniël Jumelet is sinds 1994 werkzaam in de IT. Sinds 2005 doet hij onderzoek in de praktijk naar de toepassing van architectuur op infrastructuur. Dit heeft geleid tot het ontstaan van de methode DYA|Infrastructuur, die is gecontinueerd in de Open Infrastructure Architecture method (OIAm). Hij is een van de trekkers van de community die zich hieromheen heeft gevormd. In het dagelijks werk houdt hij zich bezig met de vormgeving van complexe IT-oplossingen en met het trainen en coachen van mensen die zich in het vak willen bekwamen. Hij schreef twee architectuurboeken en leverde bijdragen aan diverse andere. Daarnaast verschenen van zijn hand tal van artikelen in vaktijdschriften. Ook geeft hij regelmatig gastcolleges en spreekt hij op congressen in binnen- en buitenland.

Bio Wouter Paul
Wouter Paul Trienekens is gecertificeerd (SEI & RCDA) Solution Architect en sinds 1986 werkzaam in de IT. Midden jaren 90 stond hij aan de wieg van CGI’s enterprise architectuur competentie en begeleidt sindsdien architecten bij hun professionalisering en de uitvoering van projecten. Daarnaast is hij betrokken in research en geeft hij gastcolleges.  Wouter Paul speelde een sleutelrol bij het opzetten van het Business Alignment & System Integration Concept van CGI, momenteel bekend als Effective Enterprise Transformation Methodology. Wouter Paul was voorzitter van het Genootschap voor Informatie Architectuur, architectuur-redacteur van het tijdschrift voor informatie en management (www.TIEM.biz) en de hoofdredacteur van de informatie architectuur leergang van Euroforum.

Event Properties

Datum evenement 24-10-2017 19:00
Event End Date 24-10-2017 22:00
Registration Start Date 12-09-2017 09:00
Capaciteit Unlimited
Registered 33
Cut off date 24-10-2017 23:00
Copyright © 2008 Genootschap van Informatie Architecten.