12-4-2017: Datagovernance in de praktijk

Data governance in de praktijk bij ABNAMRO
door Marijne Le Combte

Organisaties zien steeds meer de waarde en het belang van data. Veel wordt data driven! Hoe zorg je dat de goede keuzes worden gemaakt in dergelijke projecten? Vanuit ABNAMRO worden de best practises rond dit thema besproken.

LET OP: Voorafgaand aan dit evenement wordt de jaarlijks Algemene ledenvergadering (ALV2017) van GIA gehouden (18.30-1930u)

ABN AMRO heeft Architectuur en Data Management in 1 afdeling gebracht. Daaruit ontstaat steeds meer samenwerking en interactie die zorgt voor sturing naar de business en diverse modellen ontwikkeld die de link tussen data en architectuur laten zien. Die zullen we toelichten en uitleggen hoe die elkaar kunnen versterken. Daarvoor zullen we kort DAMA BOK toelichten als referentie framework. Ten slotte een concrete casus van de interactie tussen data management en architectuur, waarin de Data Quality problematiek centraal staat en hoe dat drijvende factor is rond bepaalde referentie architecturen die vervolgens weer systeem implementatie drijven.

Datum: woensdagavond 12 april 2017
Tijdstip:  de koffie staat klaar vanaf 19.00u., de presentaties start om 19.30u, de gratis netwerkborrel begint rond 21.30u.
Plaats: Fletcher Hotel te Nieuwegein

Bio Drs. Marijne le Comte MTD, Emita, RE, CISA
Marijne le Comte is hoofd van Data Management Consultancy, binnen Data Management van ABN AMRO. Marijne werkt 14 jaar bij ABN AMRO, begonnen als management trainee en daarna 11 jaar binnen IT Audit, de laatste (bijna) 2 jaar in de huidige  positie.Marijne is betrokken bij een aantal van de grote programma's met data uitdagingen en de implementatie van een volledig nieuw Finance en Risk landschap.

Deelname aan dit evenement is gratis voor GIA-leden en firsttimers. Niet-leden betalen 20 euro (geen pin ter plaatse aanwezig, svp gepast betalen).

Indien u als niet GIA-lid geen e-mailing meer wenst te ontvangen, dan stuurt u een e-mail met onderwerp Afmelden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vanaf het adres waarop u gemaild wordt.
 

 

Event Properties

Datum evenement 12-04-2017 19:00
Event End Date 12-04-2017 22:00
Registration Start Date 20-01-2017 09:00
Capaciteit Unlimited
Registered 23
Copyright © 2008 Genootschap van Informatie Architecten.